تحولات منطقه

بر اساس گزارش رسانه های امارات متحده عربی، وزارت بهداشت و پیشگیری این کشور امروز ۹ دسامبر/۱۹ آذرماه اعلام کرد که واکسن های غیرفعال کننده ویروس کرونا تولید شده توسط گروه دارویی ملی چین را رسما به ثبت رسانده است.

تحقق تعهدات چین در تامین واکسن کرونای جهان/ انگیزه مالی؛ محور شایعه‌پراکنی غرب علیه پکن
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از رادیو بین المللی چین، طی روزهای گذشته، ۱ میلیون دوز واکسن کرونای ساخت چین به «سائوپائولو» پایتخت برزیل رسیده است؛ مجموعه اول واکسن های ارسالی چین شامل ۱.۲ میلیون دوزی می شود که این کشور به جاکارتا پایتخت اندونزی ارسال کرده است.

«شی جین پینگ» رهبر چین با حضور در نشست اخیر گروه ۲۰ تاکید کرد که: ما تعهدات خود را عملی خواهیم کرد و از سایر کشورهای در حال توسعه پشتیبانی و به آنها کمک می کنیم و در تلاشیم تا واکسن ها را به عنوان یک محصول همگانی ارائه کنیم تا مردم تمام کشورهای جهان بتوانند از آن استفاده کنند و استطاعت مالی برای پرداختن هزینه آن را داشته باشند.

اکنون شما قضاوت کنید؛ در حال حاضر در عین پیشرفت هموار و آرام مسیر تحقیق و توسعه واکسن ضد کرونا در چین، تعهدات پکن به واقعیت پیوسته اند.

می توان گفت که چین به آنچه در این برهه حیاتی گفت، عمل کرد؛ چنین رویکردی از سوی چین باعث کاهش اختلاف بین زنجیره عرضه و تقاضای جهانی واکسن شده و امید تازه ای به مبارزه جهان علیه اپیدمی کووید-۱۹ بخشیده است؛ مجله آمریکایی «فورچون» نیز اخیرا در مقاله ای تاکید کرده است که واکسن های کرونای تولید شده توسط شرکت های چینی، شکاف و خلأهایی که در زنجیره عرضه جهانی این واکسن ها وجود دارد را پر می کنند.

چین به عنوان کشوری با بالاترین سطح تحقیق و توسعه در جهان، وارد فاز سوم آزمایشات بالینی واکسن های تولیدی خود شده و دارای ظرفیت و قابلیت های کافی برای تولید واکسن است؛ چین در عین حال با هدف ارتقاء توزیع عادلانه واکسن های مهار کننده کرونا، به برنامه «کواکس» (تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا) پیوسته است تا تضمین دهد که کشورهای در حال توسعه به این واکسن ها تجهیز می شوند؛ چین با پیوستن به کواکس درصدد تشویق هر چه بیشتر کشورهای توانمند جهت ملحق شدن آنها به کواکس و حمایت این کشورها از اجرای این برنامه است.

با این وجود، برخی از رسانه ها و سیاستمداران غربی هستند که نمی توانند شاهد پیشرفت روند تحقیق و تولید واکسن های کرونای چین و توزیع این واکسن ها در جهان باشند؛ این رسانه ها و سیاستمداران غربی با سوء نیت درصدد تحریف و بی اعتبار کردن واکسن های چین هستند و با پخش شایعات، مدعی شده اند که چین از واکسن به عنوان یک ابزار ژئوپلیتیکی استفاده می کند و تکنولوژی تحقیق و توسعه واکسن غرب را به سرقت برده است!

برای مثال، زمانی که واکسن های مهار کننده کرونا وارد کشور اندونزی شدند، روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» با انتشار گزارشی به دروغ مدعی شد که استفاده از واکسن های چینی به دلیل فاکتورهای سیاسی اقدامی خطرناک است.

همانطور که برخی از تحلیلگران نیز تاکید کرده اند، تلاش های مکرر غرب جهت تهدید آمیز نشان دادن واکسن های چین، نه تنها با انگیزه های سیاسی صورت می گیرد بلکه با هدف تامین منافع تجاری این کشور و قبضه هر چه بیشتر بازار جهانی پیگیری می شوند.

واکسن های مهار کننده کرونا ساخت چین توسط برخی از کشورهای مهم همپیمان و شریک پکن به رسمیت شناخته شده اند که این روند بهترین پاسخ به شایعه پراکنی های غرب محسوب می شود.

در حال حاضر، تعداد کلی موارد تائید شده ابتلا به کرونا در سراسر جهان از مرز ۶۸.۴۸ میلیون نفر گذشته است و حداقل ۲۹ کشور با روند رو به رشد ابتلای روزانه بیش از هزار نفر به کووید-۱۹ روبرو هستند.

اگرچه بشر نمی تواند همه امیدش برای غلبه بر اپیدمی کرونا را به واکسن معطوف سازد، اما هیچ تردیدی وجود ندارد که واکسیناسیون یک نیاز مبرم و ضروری در بسیاری از کشورهای جهان است.

چین به حمایت از ابتکارات سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی و همکاری نزدیک با تمام طرفین ادامه خواهد داد و تامین واکسن کشورهای در حال توسعه را در اولویت قرار می دهد و توزیع مناسب، متعادل و منطقی واکسن ها را پیش می برد و همواره حضوری امیدبخش خواهد داشت و همانند نوری در انتهای تونل تاریک همه گیری کرونا می درخشد.

منبع: خبر آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.